Културно лето: Следећег викенда представе и фолклор

Алексинчани који ове летње дане проводе у граду током викенда имали су прилику да у оквиру „Културног лета” присуствују на више догађаја. У петак навече на платоу испред Библиотеке „Вук Караџић” за најмлађу публику одиграна је представа Алиса у земљи ђубрета Балканске позоришне трупе „АРА” из Београда. Ову занимљиву представу која на шаљив начин указује на еколошке проблеме и подиже свест о важности очувања природе изнели су глумци Снежана Кнежевић, Фуад Табучић и Александар Кањевац.

Монодрама „Пупин – историја великана” која је била заказана за суботу, 22. јула, није одиграна због лоших временских услова који су спречили глумца да допутује у наш град.

Недеља вече је овога пута била резервисана за народну музику. Концерт „Дача бенд и пријатељи” окупио је неколико извођача који су забављали присутну публику. Приметан је био велики број публике који је уживао у познатим мелодијама народне музике.

Овог петка у оквиру Културног лета најмлађој публици представиће се позориште „Шарени сунцокрети” из Београда са представом „Чистоћа је пола здравља”. Улоге у овом комаду тумаче Тања Дамјановски и Горан Јованов.

Сутрадан, у суботу, посетиоци ове културне манифестације ће бити у прилици да погледају позоришну представу овдашњег „Театра 91”. У питању је комад „Кабаре треће стање”, по тексту и у режији Бранислава Недића.

 

„Кабаре треће стање” је савремена прича о младом брачном пару и искуствима која постепено стичу. Радња приче се одиграва у кафићу од кога пар не одустаје, док су породица и пријатељи уз њих. Одлични сонгови, игра и песма чине ову представу јединственом.

Недеља вече, резервисана је за народну игру, и још једно Вече фолклора на коме ће наступити КУД „7 септември” из Македонског Брода и ГКУД „Алексинац”.

Сви наведени догађаји почињу у 20 часова на платоу испред библиотеке и они су за публику бесплатни. Организатор Културног лета је Центар за културу и уметност, а покровитељ Општина Алексинац.

Фотографије: Алпресс.рс / Алексинац.нет (Стефан Живковић и Саша Гидра Марковић).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × three =