Културни водич: Вечерас позоришна премијера, сутра филм

Овонедељни богати културни програм у алексиначком Дому културе вечерас ће отворити премијера представе за децу, а наставиће се и богат биоскопски програм, састављен од чак три остварења светске и домаће кинематографије. У Арт галерији моћи ће да се погледа и изложба фотографија Фото клуба Алексинац која је отворена у четвртак, 10. марта.

Наиме, вечерас од 19 часова у Великој сали премијерно ће бити одиграна најновија представа ансамбла Градског позоришта „Театар 91”. У питању је представа за децу „Аладин” која нам доноси добро познату чаробну бајку о дечаку Аладину и чаробној лампи у режији Бранка Поповића, а по тексту Спасоја Ж. Миловановића, управника нишког Народног позоришта. Поставку представе чини чак 11 глумаца, од којих неке алексиначки малишани већ добро позанју, а неке ће тек имати прилке да упознају. Цена појединачне улазнице износи 200 динара.

 

У Арт галерији Дома културе у току је „8. Клупска изложба фотографија” коју организује Фото клуб Алексинац. Овогодишњу поставку чини чак 115 фотографија, којима су се представили фотографи не само из Алексинца већ и гости. Међу излагачима је чак пет Мајстора фотографије. Изложба ће, у наредним данима, моћи да се погледа кроз индивидуалне посете у периоду од 8 до 14 сати.

Што се тиче биоскопског програма, током уторка и среде, односно сутра и прекосутра, на програму је најновије остварење из домаће кинематографије, филм „Било једном у Србији” у режији Петра Ристовског.

Филм „Било једном у Србији” приближава нам време током и након Првог светског рата. У фокусу приче налазе се два младића и две девојке, које ће различите судбине спојити у Лесковцу. Опијени победом у рату и неповратно инфицирани „духом слободе и напретка” који су осетили у „белом свету”, два младића Цоне и Дине враћају се у свој оронули Лесковац. Дине у свој мали, сада већ непостојећи биоскоп, а Цоне својој верници Зорки, која после пет година чекања невољно даје пристанак да је отац уда за ратног лиферанта. Цоне ће покушати своју стару љубав да врати, а Дине да своју нову љубав пронађе и тада креће заплет приче.

Главне улоге тумаче Виктор Савић, Немања Оливерић, Теодора Ристовски, Слобода Мићаловић, Радован Вујовић, Зоран Цвијановић, Предраг Мики Манојловић, Иван Бекјарев и многи други.

Филм ће бити приказан у терминима од 18 и 21 сат, а цена појединачне улазнице износиће 300 динара.

За сам крај ове седмице очекују нас још два филма „Лето када сам научила да летим” и „Бетмен” о којима ће бити више речи на нашем порталу у нередним данима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 12 =