Dom kulture

Културни четвртак у Дому културе

Поштоваоце ликовне и музичке уметности сутра очекују два културна догађаја у овдашњем Дому културе, а то су отварање ликовне изложбе нишког уметника Зорана Костића и концерт талентоване виолинисткиње Емилие Анастасијевић, такође из Ниша.

Најпре, од 19 сати у Арт галерији Дома културе свечано ће бити отворена Изложба графика Зорана Костића, чија је ово прва самостална изложба у нашем граду.

Зоран Д. Костић рођен је 1963. године у Нишу. Факултет ликовних уметности у Београду и постдипломске студије завршио у класи професора Војислава Тодорића 1990. године. Члан је Удружења ликовних уметника Србије од 1989. године. Живи и ради у Нишу као редовни професор сликарства на Факултету уметности у Нишу. Реализовао је монографије „Цртежи и графике Хиландара” 2009. године и „Андрејево детињство” 2011. године, обе у издању Нишког културног центра. Његова дела налазе се у бројним јавним и приватним колекцијама у земљи и иностранству.

Пола сата након отварања изложбе у Великој сали Дома културе биће одржан солистички концерт Емилие Анастасијевић, талентоване виолисткиње која већ са седам година поседује бројне награде и признања са такмичења у земљи и иностранству.

Емилиа Анастасијевић је рођена 21. априла 2015. године у Нишу. Потиче из угледне музичке породице. Још од малих ногу показује невероватан уметнички и музички таленат, а већ са три године и страствено интересовање за виолину. Септембра 2020., са пет година, уписује Музичку школу у Нишу у класи професорке Љубице Симоновић Величковић. Имала је неколико запажених јавних наступа као солиста, до сада учествовала је на преко 40 такмичења и фестивала, како у земљи, тако и у иностранству, на којима је остварила одличне резултате и освојила 44 прве и две друге награде у категорији до девет и дванаест година.

Почетак концерта заказан је за 19 сати и 30 минута.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 3 =