Savet za saobraćaj

Кроз Грејач и Велики Дреновац отежано док трају радови

Чланови Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, на јучерашњем заседању, прихватили су захтев предузећа „АБМ путоградња” из Мрамора за измену режима саобраћаја на општинском путу Тешица-Велики Дреновац, кроз насељена места Грејач и Велики Дреновац за време трајања радова на овом путном правцу. Извођач радова ће данас бити уведен у посао, а када крену радови неће бити забране саобраћаја, већ ће његово одвијање бити отежано. Повремено затварање овог дела пута је планирано само при крају радова када ће се вршити асфалтирање.

У наставку заседања, на поновни захтев мештана Житковца Савет је одговорио да остаје при закључку од јануара месеца када је реч о уређењу тротоара од центра Житковца према Прћиловици, стим да ће стубићи бити постављени у наредних неколико дана. Када је реч о асфалтирању тротоара, оно ће бити одложено за наредну годину због недостатка финансијских средстава.

Након овог заседања је одлучено да се крене са припремом техничке документације за постављање успоривача брзине у улици Тихомира Ђорђевића. Како је ово регионални пут, прикупљена документација ће прво бити послата управљачу овог путног правца, Предузећу за путеве на одобрење.

На дневном реду у наставку заседања нашла су се и два захтева група грађана за постављање лежећих полицајаца у улицама Максима Горког и Шуматовачкој. Овом приликом је Савет одлучио да пошаље комисију на терен како би избодовала оправданост постављања успоривача брзине у овим улицама.

На крају седнице Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, под тачком разно, одлучено је да се покрене јавна набавка дечијих ауто-седишта, а да се конкурс за поделу истих отвори у понедељак, 17. августа. Конкурс ће бити отворен до краја септембра, а право да конкуришу за бесплатна ауто-седишта имаће родитељи прворођеног детета и то рођеног од почетка јуна, па до краја конкурса.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + four =