Ковид-19: Смањује се број новооболелих

Топли октобарски дани по статистичким подацима не пријају вирусу корона. Током протеклог викенда на подручју општине Алексинац је забележен минимални број оболелих грађана од ковида-19.

Јуче, у недељу од 41 тестираног пацијента само један је био новооболео од ове болести, а у суботу анализирано је 78 узорака и у два случаја је откривено присуство вируса корона. Слично је било и у осталим данима седмице. У петак и четвртак забележено је обољевање по једног пацијента, у среду два, уторак пет и у понедељак седам особа.

У протеклих седам дана у алексиначким здравственим установама, односно у њиховим ковид службама, јавило се 519 пацијената са симптомима сличним као код болести ковид-19, што је на дневном нивоу у просеку нешто више од 74 особе. У истом периоду откривено је обољевање 19 лица, односно дневно у просеку 2,71 болесник.

У односу на претходну седмицу, прошла недеља је била повољнија када је у питању зараза вирусом корона. У тих седам дана прегледано је 508 пацијената или њих 73 дневно. У истом периоду откривена су 32 случаја оболевања од вируса корона или просечно 4,5 лица дневно.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + 13 =