Koronavirus

Корона вирус „запалио” друштвене мреже: Не губите време беспотребно

Савремене комуникације, попут интернета, учиниле су велики помак када је реч о доступности информација из целог света и претвориле га у глобално село. Та могућност је појединим, неодговорним особама послужила да у доколици, представљајући се као велики стручњаци, пишу неистине или полуистине о многим појавама, па и о актуелном корона вирусу. Толико је наводни лекар из Кине био уверљив да су га чак и поједини домаћи и светски медији пренели као особу пуну искуства када је у питању ова болест.

То је подстакло и алексиначке медицинаре да на званичном сајту Дома здравља објаве дужи напис, који је потписао епидемиолог др Родољуб Живадиновић, о досадашњим стручним јавним сазнањима када је у питању вирус COVID – 19.

На сајту Дома здравља могу се наћи подаци о знацима инфекције корона вирусом, како се заштити, ко се тестира на вирус, о непходном понашању здравствених радника и друго.

Иако нико није овлашћен и не жели на локалу да даје званичне информације, већ је зато задужено ресорно министарство, према нашим неформалним изворима информације на друштвеним мрежама о наводном транспорту сумњиве особе прегледане у овдашњем Дому здравља највероватније су нетачне и измишљење.

Зато због менталне хигијене треба избегавати овакве дебате и посете на друштвеним мрежама и користити званичне сајтове здравствених установа за информисање. Чак да је оно и непотпуно, није штетно и узнемирујуће као што су неке информације које очито пласирају неодговорне особе из њима познатих разлога, забаве, пакости или друго.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 11 =