Štab

Корона натерала Штаб: Без вашара и воденице

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Алексинац је на данашњој седници донео неколико ограничавајућих одлука у циљу спречавање ширења вируса корона на овом подручју. На упућени захтев за организовање традиционалног Петровданског вашара Штаб је одлучио да се он не одржи јер би се на њему окупио велики број људи, што је потенцијална опасност ширења заразе. Одлука се односи само на предстојећи вашар, док ће се за овакво окупљање у августу донети накнадна одлука, у складу са тада важећом епидемиолошком ситуацијом.

Након донете такве одлуке када је у питању алексиначки панађур, очекиван је и став Штаба да ове године не буде ни чувене манифестације „На Морави воденица стара”. Ових дана неће бити дозвољени ни концерти због могућности окупљања великог броја грађана на једном простору, па је немогуће предузети мере заштите. Остале културне манифестације у затвореном простору моћи ће да се одржавају, али уз присуство до 100 особа и уз примену прописаних мера заштите.

Štab

Када су у питању окупљања, Штаб је донео одлуку да славља и прославе могу да се одржавају, али само уз присуство највише до 100 особа и уз примену мера заштите.

Одлучено је и да запослени у ЈКП „Комуналне услуге” једном дневно, када није јако сунце и када нема пуно пролазника, дезинфикују простор на шеталишту у главној улици и плато испред Дома културе. По процени Штаба, ту се окупља и највећи број грађана.

Колико ће ове мере остати на снази и да ли ће оне бити пооштрене зависиће од епидемиолошке ситуације.

 

Један коментар

  1. Kad će ovi da konačno počnu da daju izveštaje o broju zaraženih na dnevnom nivou u opštini Aleksinac?Šta kriju, kako ih nije sramota, čemu služi taj takozvani krizni štab?

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 7 =