Dani-banice

Корманке имале најлепши штанд: И ове године награда на „Данима банице”

Последње четири године чланице корманског Етно удружења редовне су учеснице Манифестације „Дани банице” у Белој Паланци. Откако су почеле да посећују ову гастро-туристичку манифестацију сваке године у Корман донесу неку од награда, а минулог викенда одбраниле су прошлогодишњу титулу.

Dani-banice-Korman Ове године је за најлепши штанд на „Данима банице” проглашен штанд Радице Бабић из Кормана, а колико је била јака конкуренција сведочи чињеница да се на овој манифестацији сваке године оцењује око 300 штандова.

− Искрено, нисам очекивала да освојим ово признање. Било је доста добрих штандова и ово је стварно изненађење. Можда је наш штанд издвојило то што је било у етно стилу, док је изложена такмичарска баница била украшена са плетеним венчићем од цвећа. На штанду су били и домаћи производи са парадајзом, поврћем, воћем, пшеницом, кукурузом, цвећем и неким ситницама у етно стилу – објашњава Радица Бабић, креаторка најлепшег штанда на овогодишњим „Данима банице”. 

Прве године учествовања на јубиларним десетим „Данима банице” Корманке су освојиле прво место за слатку баницу, а друге им је припало прво место за слану баницу. Након трећег учешћа, прошле године, у Корман су стигла два признања и то за најлепши штанд и треће место за слану баницу. Како кажу у овом удружењу, ове награде им дају још већу мотивацију да учествују на „Данима банице”, па их организатори ове манифестације могу очекивати и наредне године на 15. „Данима банице” у Белој Паланци.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + three =