Марији измакла бронза

У Крушевцу је у суботу одржано последње, четврто коло Летње лиге за млађе пионире и атлетске школе, на коме су учествовали и атлетичари Атлетског клуба „Напредакˮ из Алексинца.

У трци на 300 метара, у категорији атлетске школе Б (2009. год.), Мартин Јовановић је заузео осмо место са резултатом од од 59 секунди и 50 стотих. У трци млађих пионирки (2006/07. год.) на 300 метара, у веома јакој конкуренцији, Марија Живковић је заузела одлично, четврто место са резултатом 48 секунди 20 стотих. То је њен нови лични рекорд који је бољи од претходног за више од три и по секунди. Марији је мало недостајало да стигне до бронзане медаље која је освојена са резултатом 47.50.

‒ Наставићемо припреме за учешће на Првенству Србије у септембру на коме ће Марија Живковић покушати да освоји неку од медаља. Већ сада се зна да ће конкуренција бити веома јака, што значи да ће одлучивати мали детаљи као и на овом такмичењу ‒ каже тренер Атлетског клуба „Напредакˮ Предраг Костић и додаје: ‒ Марија је потврдила свој велики напредак за веома кратко време. У наредном периоду очекујем да у свим дисциплинама које буде трчала поправља своје најбоље резултате. Медаља је била јако близу, али сам задовољан оствареним резултатом и личним рекордом. Ово је била добра провера за такмичења која нас очекују у наставку сезоне.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − fourteen =