Конкурс за нове полицајце

Влада Републике Србије, односно Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис полазника у Центар за основну полицијску обуку.

Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно 1400 полазника на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника, а од тог броја за подручје Полицијске управе у Нишу биће примљено 45 полазника за радно место полицајца, 30 полазника за место саобраћајног полицајца, 5 полазника за граничног полицајца и 36 полазника за радно место полицајца за рад у заједници.

Право учешћа на конкурсу има лице које је држављанин Републике Србије, које нема мање од 18, а више од 24 године старости, а да кандидати који су свршени студенти Криминалистичко-полицијског универзитета немају више од 27 година старости до дана закључења конкурса. Неки од услова су да кандидата има завршено средње образовање у четворогодишњем трајању, или да има завршене основне струковне односно основне академске студије Криминалистичко- полицијског универзитета. Такође, неки од услова су да не постоје безбедносне сметње у складу са Законом о полицији и да кандидат испуњава критеријуме здравствене, психолошке и физичке способности за заснивање радног односа у Министарству унутрашњих послова на радном месту у статусу овлашћених службених лица.
Пријава на конкурс, са документацијом, подноси се полицијској станици по месту пребивалишта кандидата, а приликом подношења пријаве кандидат се обавезно изјашњава за која се од понуђених радних места пријављује на стручно оспособљавање.

Конкурс је отворен 15 дана, односно до 4. априла ове године.

Детаљи о конкурсу се могу наћи на сајту Министарства унутрашњих послова http://www.mup.gov.rs и сајту Центра за основну полицијску обуку http://www.copo.edu.rs

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =