Концертом код фонтане отворен АЛЕФ

Једночасовним концертом Алексиначког градског оркестра синоћ је свечано отворен овогодишњи програм Алексиначког летњег фестивала. Звуци класичне и изворне музике, али и аргентинског танга одзвањали су главном алексиначком улицом оплемењени вокалом Милице З. Красић. Ово је уједно био и први концерт који је одржан на платоу код фонтане у центру града, након изградње.


Друге вечери, програм Алексиначког летњег фестивала сели се у двориште Завичајног музеја где ће од 20 сати наш прослављени глумац Горан Султановић извести своји кабаре „Ја певам свој блуз”.

Извор фотографије: ЦКУ Алексинац.

Уз гитару (Душан – Дуда Безуха) и клавијатуре (Бранислав Зарин) домаћин вечери, Горан Султановић, обрадоваће публику програмом састављеним од најлепших стихова Антића, Костића, Дучића, Ракића, одабиром љубавних песама некадашње Југославије и јединственим интерпретацијама Балашевићевих хитова. Кабаре носи назив баш по песми Ђорђа Балашевића, чија је музика окосница овог кабареа.

У суботу, 19. јуна, на истом месту за најмлађу публику наступиће Позориште „Шарени сунцокрети” из Зрењанина са представом „Црвчак Цврле и мрав Мрле” са почетком у 19 сати.


Алексиначки летњи фестивал (АЛЕФ) традиционално организује Центар за културу и уметност Алексинац, а генерални покровитељ манифестације је Општина Алексинац.

Делић синоћње атмосфере преносимо вам кроз кратку рекапитулацију:

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × one =