Концерти за свачији укус

Да је Алексинац град који цени добру музику и феноменалне наступе сведочи интересовање за предстојеће концерте. У организацији Центра за културу и уметност за месец дана, тачније 17. фебруара, на овдашњој сцени наступиће група „Диванхана”, а уочи Дана жена 7. марта гостује „Црвена јабука”.

Данас су пуштене у продају улазнице за предстојећа два концерта по цени од 500 динара, а судећи по интересовању публике ускоро ће се тражити карта више.

„Диванхана” је основана почетком 2009. године од стране групе студената на Музичкој академији Универзитета у Сарајеву. Бенд изводи традиционалну музику земаља Балкана у новим, препознатљивим аранжманима који су настали уз утицај џез, поп и класичне музике. Посебан фокус стављају на његовање и презентовање севдаха, урбане традиционалне музике Босне и Херцеговине. Поред врло посвећеног и истраживачког приступа традицији, Диванхана свој стваралачки опус обогаћује и ауторском музиком за коју инспирацију црпе управо из традиционалне пјесме.

Када је реч о другом концерту, „Црвену јабуку” не треба посебно представљати, јер је у бившој Југославији ово била једна од најуспешнијих и најплоднијих група.  Црвена јабука је рок група из бивше Југославије која потиче из Сарајева, али тренутно делује у Загребу и Сплиту.

Оба концерта биће одржана у Великој сали Дома културе која има 440 места са почетком у 20 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 2 =