За викенд преко 500 саобраћајних прекршаја

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, тачније саобраћајне полиције, током минулог викенда имали су пуне руке посла.

Како стоји у Саопштењу Полицијске управе Ниш, у редовној контроли током викенда, искључили су из саобраћаја 45 возача који су возили под дејством алкохола, једног под дејством психоактивних супстанци, као и једног који је прекорачио брзину за 124,3 километра на сат.

Саобраћајне патроле у Нишу и Алексинцу зауставиле су двојицу мушкараца старости 20 и 40 година који су управљали аутомобилима „сузуки“ и „цитроен“ са 2,12 и 2,10 промила алкохола у организму и против њих ће, због насилничке вожње, бити поднете прекршајне пријаве.

Такође, полиција је из саобраћаја искључила двадесетогодишњег возача „аудија“, шесдесетједногодишњег возача „мерцедеса“ и педесетједногодишњег возача „реноа“ који су возили са 1,92 промила алкохола у организму, 1,51 промил и 1,46 промила алкохола, као и педесетпетогодишњег мушкарца који је управљао „маздом“ са 1,32 промила алкохола. Њима је одређено задржавање до 12 сати и против њих ће бити поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Иначе, како стоји у Саопштењу, у дане викенда на подручју Полицијске управе у Нишу, откривен је укупно 501 саобраћајни прекршај.

Из Полицијске управе Ниш и дање апелују на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола и доследно поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − one =