А сад јуриш на медаље!

Чланови Џудо клуба „Алексинац”, њих деветоро, предвођени тренером Бојаном Станковић, протеклог викенда, тачније од 12. до 14. јануара, боравили су у Пироту на Интернационалном кампу који је организовао Џудо клуб „Ипон 10”. На окупу је било више од 50 младих џудиста из Софије, Ниша, Сокобање, Пирота и Алексинца.

 

− Камп је протекао у одличној атмосфери и у знаку припрема за предстојећа надметања. Прво такмичење очекује нас већ наредног викенда када ће у Брусу бити одржано Првенство Централне Србије за кадете, на коме ћемо имати четири представника и покушати да освојимо прва одличја у овој години − каже тренер Бојана Станковић и истиче да је ово практично била прва значајнија активност алексиначких џудока у 2023. години. – Акценат је био на рандорију, односно спарингу један на један. Уз то домаћини су омогућили такмичарима и добре услове за опоравак кроз коришћење теретане, базена, сауна и клизалишта. Један дан смо били у прилици да упознамо град и његове културно-историјске знаменитости − наглашава наша саговорница.

Иначе, у протеклој 2022. години Џудо клуб „Алексинац” обележио је значајан  јубилеј – деценију постојања и успешног рада. Плодови преданог и стручног рада у минулој години огледају се, између осталог, и у мноштву медаља – на 35 такмичења такмичари су изборили око 180 медаља, од којих треба издвојити једну сребрну и две бронзане на републичком школском првенству, као и 17 одличја са регионалног надметања, а осим на домаћим турнирима, учествовали су и на такмичењима ван Србије – у Бањалици, Софији, Прилепу, Скопљу и Панађуришту.

Фотографије: ЏК „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × five =