Koncert Ansambla “Kolo” u subotu u Domu kulture

Ansambl „Kolo“ iz Beograda održaće celovečernji koncert u subotu, 22. oktobra, u 20 časova u velikoj sali Centra za kulturu i umetnost. Biće ovo prilika da aleksinačka publika uživa u spletu narodnih igara iz 69. sezone, kroz novi koncept koncertne prezentacije umetnosti narodne igre, pesme i muzike.

Publika će kroz ovu sezonu, koja nosi naziv „Energija tradicije“ imati priliku da vidi tradicionalne koreografije odenute u novo ruho, u atmosferi koja je više umetnička, a kroz čitav performans dat je i jedan nivo edukacije i novi kontekst razumevanja nematerijalnog kulturnog nasleđa, napominje za Radio Aleksinac direktor Ansambla „Kolo“ Vladimir Dekić.

Ansambl-KOLO-Foto-Jelena-Jankovic13
Tradicionalna koreografija odenuta u novo ruho – jedan od nastupa umetnika Ansambla “Kolo”

– Ono što jeste važno, i što želimo da naglasimo, to je da će publika imati priliku da vidi jedan novi pristup ovoj umetnosti, odnosno vrstu nove koncepcije, sa vizuelnim sadržajima, svetlosnim efektima, i uopšte umrežavanjem drugih umetnosti, koje su ne samo u zemlji, već i u regionu do sada izazvale veliku pažnju. Publika je od nas navikla na visok izvođački nivo u igračkom, pevačkom i muzičkom smislu. Međutim, sada je i ta produkcija nekako otišla korak dalje, ušli smo u 21. vek i mislim da je sam taj događaj više od koncerta nekih folkloraša, već zaista predstavlja jednu prezentaciju na visokom profesionalnom nivou.

Iz Ansambla „Kolo“ poručuju da se dosta pažnje posvećuje origirnalnosti, tako da se koreografije ne ponavljaju iz sezone u sezonu. U Aleksincu dugo nisu bili, pa će im, poručuju, biti čast da nastupe pred ovom publikom, koja, uvereni su, razume, poštuje, voli i oseća energiju koju igrači šalju sa scene.

Karte za koncert Ansambla „Kolo“ se mogu kupiti na blagajni Centra za kulturu i umetnost po ceni od 300 dinara.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × three =