Концерт Анђеле Братић и Николе Цветковића вечерас у Алескинцу

У Великој сали Дома културе вечерас се одржава Концерт класичне музике на коме наступају флаутисткиња Анђела Братић и пијаниста Никола Цветковић. Вече класичне музике обележиће извођење нумера Шумана, Чајковског, Рaтера, Владимира Тошића и Александра Вујића.


Анђела Братић једна је од најзначајнијих српских флаутиста, добитница је награде музичког часописа „Музика класика” за најбољег женског извођача у 2014. години. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду и магистрирала на Универзитету „Johanes Gutenberg” у Мајнцу (Немачка) у класи проф. Дејана Гаврића и добила звање концертног солисте 2021. године. Изабрана је за једног од 75 најбољих студената Универзитета „Johanes Gutenberg” поводом обележавања 75. година рада Универзитета након Другог светског рата. Анђела Братић је редовни професор на Факултету уметности, Универзитета у Нишу.

 

Никола Цветковић је врстан пијаниста. Завршио је средњу музичку школу у Нушу, а 2013. године дипломирао на Факултету уметности у Нишу, у класи проф. Александра Сердара, где завршава и мастер студије. Током студија учествовао је на многим музичким такмичењима широм земље. Наступао је и као солиста и као део музичких састава у многим земљама укључујући Црну Гору, Босну и Херцеговину, Македонију, Португалм Русију, Канаду, Катар, Украјину и Летонију. Никола Цветковић има велику страст према савременој музици као што су рок, поп и џез. Од 2008. године почео је са постављањем клавирских обрада различитих рок и метал бендова и од тада се тиме активно бави. Од 2015. године ради као уметнички сарадник на Факултету уметности у Нишу на Катедри за дувачке инструменте.


Почетак концерта је заказан за 20 часова, улаз је бесплатан, а организатор је Центар за културу и уметност Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 2 =