Комунално аплицирало за нову опрему

Сутра се завршава позив Министарства заштите животне средине јединицама локалне самоуправе да доставе пријаву са подацима о својим потребама у вези са опремом за сакупљање отпада у циљу унапређења и заштите животне средине.

Овдашње Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге”, заједно са локалном самоуправом, је припремило документацију и по том позиву су већ аплицирали за један камион смећар од 16 кубика, затим за 120 контејнера од 1,1 кубик и педесетак канти од 240 литара које су биле у понуди и за које је могло да се конкурише у овом позиву.

Колике су шансе да алексиначко Комунално предузеће добије ова средства питали смо првог човека ЈКП „Комуналне услуге” Далибора Марковића.

− Прошле године смо ми сличну апликацију проследили, међутим, Министарство животне средине је одобрило свега девет контејнера за нашу локалну самоуправу. Захвални смо и на томе свакако. На основу ранијих искустава, Очекујем да и ове године неки број контејнера буде додељен нама, а реално нису велике шансе за смећара, јер моја нека искуства од прошле године показују да су свега пар возила, два или три, подељена на нивоу целе Републике. Можда ове године има већи број, овог момента немам ту информацију, али потрудићемо се и контактима ћемо да пробамо да добијемо ту информацију и да покушамо да учествујемо и овај пут, па шта год будемо добили бићемо захвални свакако − рекао је Марковић.

Иначе, на основу достављених пријава у овој години, даваће се на коришћење опрема за сакупљање отпада у циљу унапређења и заштите животне средине локалним самоуправама, стоји на званичном сајту ресорног Министарства.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − six =