“Позориште у септембру” – културно освежење

Програм “Позориште у септембру” је отприлике на половини и ово је право културно освежење после дужег времена без културних садржаја.

На програму су у ствари представе које су требале да буду изведене у току “Културног лета”, а до сада је публика имала прилику да види пет позоришних представа. Биле су то представе за децу, али су били и одлични кабареи у којима су учествовали Весна Станковић, Владимир Прерадовић Лорд, Тања Бошковић, Раде Марјановић. Међутим, због тренутне епидемиолошке ситуације публика је представе посећивала у мањем обиму него иначе.

− Сва ова ситуација која се дешава на територији целе земље је утицала и да се смањи број посетиоца што се тиче позоришног програма. Али ево на половини програма смо, очекују нас још четири програма до 25. септембра када нам се позоришни део затвара са позориштем из Крушевца, позоришном представом за децу “Мачак отишао у хајдуке”. Као организатора програма мислим да су утисци у реду, нека публика сама каже своје мишљење након тог 25. септембра. Потрудили смо се да буду што квалитетније позоришне представе, да и наш Алексинац види познате глумце које људи могу видети само преко телевизијских екрана − каже Милена Рашић, директорка Градског позоришта „Театар 91”.

Алексиначка позоришна публика има част да вечерас погледа монодраму Александра Дунића „Дучићеви есеји о срећи и љубави”, а сутра омладинску позоришну представу „Она и он” из Раче. У суботу ће наступити позориште Пан театар из Београда, са представом „Аудиција – Како сам добила улогу”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × one =