Ко су нови челници алексиначког Удружења пензионера?

Од минулог викенда Удружење пензионера општине Алексинац, које окупља око 3200 чланова у 45 месних организација и осам огранака у самом граду, добило је нове челнике. На редовној годишњој Скупштини делегати су за председника удружења у наредне три године изабрали досадашњег секретара и члана актуелног Општинског већа Радула Стојановића из Горњег Сухотна, док је функција потпредседника поверена Бобану Вучковићу из Алексинца. Изабрана су и два члана Извршног одбора – Драгослав Живадиновић из Трњана и Љубомир Јанковић из Глоговице. Тако је окончано вишемесечно вд стање због изненадне смрти председника и потпредседника удружења, Славољуба Денића и Бојка Стојановића.

Радул Стојановић, нови председник Удружења пензионера општине Алексинац

Подносећи извештај о раду у протеклој години, досадашњи секретар Радул Стојановић је истакао да се удружење ангажовало на решавању бројних питања од виталног значаја за своје чланове –од куповине животних намирница до набавке огрева на отплату у више рата и по ценама повољнијим него на тржишту. Испоручено је 502 тоне квалитетног дрвеног угља колубара у уговореном року од маја до децембра по цени од 8.700 динара за тону, као и 20.000 килограма кромпира из околине Ивањице и 105 пакета сувомеснатих производа од 10 килограма. Удружење није заборавило своје тешко болесне, непокретне и слепе чланове којима је крајем године испоручило 190 пакета са прехрамбеним намирницама тежине око 10 килограма.Током године организовано је више дружења и излета до значајних културно-историјских и туристичких дестинација. У овим активностима учествовало преко је 1.200 чланова. Одлични резултати постигнути су и на плану осигурања пензионера, па је тако преко ДДОР-а „Нови Сад” и „Дунав осигурања” уговор закључило преко 3.800 корисника пензија. Удружење пензионера ангажовало се и на пријему захтева за одлазак на опоравак у бањска и климатска лечилишта о трошку Фонда пензијско-инвалидског осигурања, а таквих захтева било је око 400.

Када је реч о наредним активностима, Стојановић је нагласио да ће се Удружење пензионера пре свега ангажовати на решавању питања која се тичу чланства и побољшања њиховог друштвено-економског положаја. По његовим речима, један од најважнијих задатака биће наставак активности на формирању месних организација у насељима алексиначке општине, затим залагање за обезбеђивање бесплатног превоза за пензионере и снабдевање огревом и прехрамбеним намирницама по повољним ценама.

Делегати су усвојили извештаје о раду и финансијском пословању у прошлој години и план рада и финансирања у 2020. Усвојен је и план путовања, излета и дружења до краја године, али уз напомену да ће његова реализација зависити од ситуације са корона вирусом.

2 коментара

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − four =