излоѕба фото

Инспирација побеђује недаће

Иако смо навикли да је посећујемо у мају, Шеста изложба фотографија Фото клуба Алексинац овог пута долази са извесним закашњењем.

Ове године пандемија вируса и честа забрана кретања отежали су настанак и прикупљање фотографија, али нису утицали на инспирацију фото уметника. Посетиоци сутрашње изложбе имаће прилику да од 19 сати у галерији Дома културе погледају чак 88 фотографија 22 излагача, што је знатно више него претходних година.

− Мислим да веома интересантна ова изложба фотографија, јер су радови веома различити. Ту можемо да видимо пејзаже, можемо да видимо архитектуру која је необична, животне фотографије где су заступљени људи, као и неке фотографије мртве природе. Поједини стални излагачи су ове године, нажалост, одустали, али појава нових је широм отворила врата креативности и подсетила нас да је инспирација увек присутна као индивидуално оружје појединаца − најављује Хаџи Миодраг Миладиновић, председник Фото клуба Алексинац.

На овој изложби учествују и тројица гостујућих аутора. Своје радове ће изложити др Радомир Радомировић који је радни век провео у Немачкој, Ђорђе Вукичевић из Новог Сада и Борислав Миловановић из Бора, па је ово јединствена прилика да се млади фотографи упознају са радом других клубова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − ten =