Киша не посустаје

Минулог викенда интензитет падавина није био исти на свим деловима наше општине. У суботу су облаци већину свог терета испустили у подјастребачком делу општине, док су јуче највеће падавине забележене подно Лесковика.

Како стоји на званичном сајту Републичког хидрометеоролошког завода, у суботу је прко 46 и по литара кише по квадрату пало у Породину, а јуче 6,8 литара. У Гредетину је првог дана викенда измерено 29,4 литра, а у недељу 9, 2 литра. Када је реч о мерним местима у Мозгову и Врћеновици, оба дана су забележени слични подаци. У Мозгову је било 13,2 односно 14,4 литра, а у Врћеновици 18,4 и 19 литара кише по квадрату. У централном делу општине, у Глоговици, у суботу је пало 10, 6 литра, а у недељу нешто више од 18литара по метру квадратном. Највећа разлика падавина забележена је на мерном месту у Рсовцу. У суботу је у овом крају пао само литар кише, док је јуче било 27,2 литра по квадрату.

Ако је веровати метеоролизима, овакво време са честим пљусковима задржаће се данас и сутра, а већ од среде се очекује стабилизација времена са више сунца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × one =