Кикс Мораве у Житковцу, петарда Алексинчана

У 11. колу Зоне Центар, Морава је у Житковцу играла против Буковика из Ражња и претрпела пораз – 1:3.

Истини за вољу, Житковчани су имали велики хендикеп; наступили без неколицине стандардних фудбалера, а уместо голмана, као и на прошлој утакмици, у овој улози нашао се играч Драган Симић. Овакву ситуацију гости су максимално искористили, преузели су иницијативу и већ у првих петнаестак минута стекли предност – 0:2. До краја првог полувремена Морава је покушавала да кроз организоване нападе учини нешто више, али без успеха. После једног контранапада, Буковик је повећао предност на 0:3. И у другом делу Житковчани нису истакли белу заставувећ су наставили да упорно атакују на гол гостију. Посрећило се Костадину Видановићу који је поставио коначан резултат.

ФК Морава Житковац

Фудбалери ОФК Напретка освојили су цео плен у Малошишту где су против истоимене екипе славили са 0:5. Победа Алексинчана ниједног тренутка није долазила у питање; момци су од почетка наметнули свој ритам игре и остварили шесту победу у јесењем шампионату. По два гола постигли су Никола Стојановић и Лазар Миљковић, а једанпут се у листу стрелаца уписао и Немања Цандер.

ОФК Напредак 1929 Алексинац (фото из архиве).

Остали резултати најпре утакмица које су одигране у Нишу:

Делијски вис – ОФК Синђелић 0:1,
Рудар (Јелашница) – Палилулац 2:3, и
ОФК Ниш – Младост (Батушинац) 3:0.
Медошевац: Младост – Јединство (Г. Матејевац) 2:3,

Сврљиг: Сврљиг – Наша крила (Белотинац) 4:1, и
Пуковац: Пуковац – Орљане 3:0.

На табели је и даље први ОФК Синђелић који сада има 31 бод. Буковик је на другом месту са 23 бода, ОФК Напредак заузима трећу позицију са бодом мање, док је Морава на осмом месту са 15 бодова.

Фотографије: Михајло Илић (Морава – Буковик)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 11 =