Кеба на „Воденици”

За мање од десет дана, 14. јула по 59. пут биће одржана манифестација „На Морави воденица стара”. Како традиција налаже, у оквиру ове манифестације одржава се и такмичење певача аматера.

Тим поводом, отворен је конкурс за све оне који желе да се опробају у певачком умећу. Право учешћа имају сви кандидати старији од 18 година, а уз сагласност родитеља могу се пријавити и заинтересовани учесници од 16 и 17 година, који се за аудицију пријаве у последњој седмици пред такмичење. Какве би песме требало кандидати да пријаве, чућемо од Лидије Ракоњац, једне од организатора манифестације.

− Услов је да певају две песме које су компоноване или које су изворне, компоноване у духу старе српске традиционалне музике. Једна ће бити бржег ритма, друга ће бити спорија. Лепо би било да речи песме буду везане за воденицу, Мораву или у том маниру − каже Ракоњац.

Одлуком жирија, највише десет најуспешнијих кандидата аудиције, такмичиће се на финалној вечери и они ће поново показати оно што знају. Петочлани жири одабраће оног ко је најбољи у свему томе, а затим следи концерт Драгана Којића Кебе, који ће бити један од чланова жирија.

Пријављивање се врши преко имејла vodenica@ckualeksinac.rs, на број телефона 064/81-15-054 или лично код организатора у просторијама Дома културе најкасније до 12 часова 14. јула 2024. године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + eleven =