Ponovo će se kuvati riblja čorba na keju

Nakon pauze od pet, ove godine će se ponovo na keju pored Moravice krčkati kotlići sa ribljom čorbom tokom trećeg dana Petrovdanskog vašara, a sve u sklopu manifestacije „Na Moravi vodenica stara”.

Ova lepa tradicija se ponovo nastavlja, pa je to prilika različitim ekipama da ukrste varjače, a za takmičenje se mogu prijaviti do pola sata pre početka. Takmičenje počinje u 16 i prema planu trajaće do 19 časova na keju pored Moravice.

Organizatori poručuju da svi koji sebe smatraju majstorima u ovoj vrsti kulinarstva, mogu da dođu i da se oprobaju, a biće svakako i nagrada za najbolje kulinare.

Najveći deo oko organizacije nosiće Klub sportskih ribolovaca „Trnjane”, a uz podršku ovdašnjeg Centra za kulturu i umetnost.

Naslovna fotografija: Ilustracija (Izvor: Arhiva Al pres).

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − six =