Kampanja „Život je u tvojim rukama” i u Aleksincu

U okviru kampanje „Život je u tvojim rukama”, sutra će stručni tim Crvenog krsta Srbije u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu održati obuka za aleksinačke sportiste i sportske radnike.

Cilj kampanje je širenje svesti o tome da možemo spasiti ljudski život pravovremenim reagovanjem stečenim na obuci koju organizuje Crveni krst Srbije, a polaznici ove obuke će ovom prilikom moći da nauče kako da pravovremeno reaguju prilikom spasavanja ljudskih života. Osim uobičajenih tehnika prve pomoći radnici Crvenog krsta će im pokazati kako se koristi aparat za automatsku defibrilaciju, namenjen onima koji nisu medicinski radnici. U ovoj kampanji akcenat je na obuci za reagovanje u trenucima naglog zastoja srca.

Kako je najavljeno, prisutnima će se na početku obratiti generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović i načelnica Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti Tašana Jevtić.

Kampanja „Život u tvojim rukama“ odvija se u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Izvor fotografija: Crveni krst.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

fourteen − 8 =