Кампања „Живот је у твојим рукама” и у Алексинцу

У оквиру кампање „Живот је у твојим рукама”, сутра ће стручни тим Црвеног крста Србије у Центру за културу и уметност у Алексинцу одржати обука за алексиначке спортисте и спортске раднике.

Циљ кампање је ширење свести о томе да можемо спасити људски живот правовременим реаговањем стеченим на обуци коју организује Црвени крст Србије, а полазници ове обуке ће овом приликом моћи да науче како да правовремено реагују приликом спасавања људских живота. Осим уобичајених техника прве помоћи радници Црвеног крста ће им показати како се користи апарат за аутоматску дефибрилацију, намењен онима који нису медицински радници. У овој кампањи акценат је на обуци за реаговање у тренуцима наглог застоја срца.

Како је најављено, присутнима ће се на почетку обратити генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић и начелница Одељења за општу управу и друштвене делатности Ташана Јевтић.

Кампања „Живот у твојим рукама“ одвија се у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије, под покровитељством Министарства здравља Републике Србије.

Извор фотографија: Црвени крст.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + four =