„Јужњачка утеха”: Богат програм за хладне децембарске дане

Фестивал хумора и сатире „Јужњачка утеха”, традиционални програм у културном календару Центра за културу и уметност Алексинац, почиње у среду, 15. децембра и ове године има нешто богатији и обимнији програм. Фестивал ће отворити Сајам књига, у организацији издавачке куће Медивест из Ниша, чије ће отварање бити уприличено у 11 сати и 30 минута. Само пола сата касније уследиће промоција књиге „Бајка о Ноћурку и Даници” нишког писца Милоша Петковића.

Након тога од 13 до 19 сати биће уприличене промоције књига и то промоција књиге „Заробљене душе” Антонија Ранђеловића (од 13 сати), затим промоција капиталног издања „Историја Алексинца”, комплет од пет књига (од 14 сати), „Водич за тате” Ивана Драјзла (од 15 сати), затим „Вукјаклија” Бошка Ћирковића Шкаба (од 18 сати) и „Антологија домаћег афоризма – године заплета” Драгана Огњановића, од 19 сати која ће и затворити прво вече фестивала.

Промоција стваралаштва за децу Александра Чотрића отвориће други дан фестивала, тачније од 11 сати и 30 минута. Своју промоцију доживеће и књиге из локалне историје „Суд у Алексинцу 1832-2017” аутора др Александра Стојановића и Косте Милојковића и „Стручни испит учитеља у Учитељској школи у Алексинцу (1932-1950)” Светозара Стојковића. Изложба радова Дечје ликовне радионице ЦКУ Алексинац биће отворена у 13 сати. Своју књигу „Трагови на души” представиће и Весна Пешић, професорка у Алексиначкој гимназији. Промоција је заказана за 14 сати и 30 минута.

У 17 сати биће отворена изложба карикатура Маргарите Јанчеве, а петнаестак минута касније и промоција књиге „Смехом против короне” Сенке Павловић. Након тога од 18 сати промоција књиге „Да је боље не би ваљало” Бојана Љубеновића и од 19 сати промоција тринаесте књиге Драгутина Минића Карла „Из Карловог угла”.

Трећи уједно и финални дан „Јужњачке утехе” отвориће Промоција стваралаштва за децу Бојана Љубеновића која ће бити уприличена од 11 сати и 30 минута. Затим уследиће три промоције књига. У 13 сати и 30 минута биће представљена књига „Шест тањира и музика” Наталије Мирославне, у 16 сати промоција књиге „Нека те нека” Тање Ганић Цекић и од 18 сати и 30 минута промоција књиге „Сенсибилитас” домаћег афористичара Славомира Васића.

Вече хумора и stand up-а „Јужњачка утеха”, односно централни догађај биће одржан од 19 сати и 30 минута, а на њему ће учествовати Александар Чотрић, Ана Познановић, Бојан Љубеновић, Драгутин Минић Карло, Митар Ђерић Лаки, Миодраг Стошић, Нинус Несторовић, Слободан Симић и Саво Мартиновић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × five =