Још једно винско вече Алексинчана уочи данашњег празника

Организатори манифестације „Вече вина и љубави” Удружење „Јагода” из Гредетина и Радио Алексинац синоћ су у Дому омладине, по 11. пут окупили љубитеље вина и поштоваоце празника винара „Светог Трифуна”.

Око 80 особа из јавног и друштвеног живота наше општине је имало прилику да уз стручну едукацију дугогодишњег сарадника Саше Пауновића из Крушевца, иначе винског витеза Винског витешког реда „Монах Доротеј” Жупа, проба више вина винарија „Александар Тодоровић” из ражањског Липовца, „Аранђеловић” из Прокупља и „Миловановић” из Горње Злегиње код Александровца.

Осим нових сазнања из области вина и културе испијања овог племенитог пића организатори су за посетиоце обезбедили богат фонд награда у виду вина, књига и других производа. Посебну пажњу добитника осим бутељке вина ових винарија су изазвали сокови Плантаже „Милошевић” из Моравца, нарочито од органске ароније. Међу дародаваоцима је био и бренд кафе под називом „Моја кафица” крушевачког произвођача, који је све присутнији у алексиначким трговинама, а својим повољним односом између цене и квалитета све више заокупља пажњу овдашњих потрошача.

Обраћајући се присутнима приликом отварања манифестације, њен идејни творац и председник Удружења „Јагода” захвалио се на успешној сарадњи колегама из редакције Радио Алексинца, који несебично помажу у организацији скупа, што је по његовој оцени гарант дуговечности оваквог окупљања. Посебно је нагласио и улогу чланова удружења, а међу њима и Милоша Новковића који тренутно има пет хектара на отвореном и 50 ари у пластенику јагоде и најзначајнији је произвођач овог воћа на овим просторима.

Миљковић је још истакао и допринос Општине Алексинац која преко јавног позива намењеног удружењима подржава овакве активности. А најбољу оцену, по његовим речима, дали су грађани који посећују ову манифестицију и позитивну атмосферу шире у јавност, оценујући је као значајну и потребну нашем граду.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + fourteen =