Основци јунаци заједнице

Ученици седмог и осмог разреда алексиначке основне школе „Љупче Николић” су у склопу Ученичког парламента ове школе, а у сарадњи са овдашњим Црвеним крстом, одлучили да спроведу љубазан гест солидарности.

Током учествовања на недавном хуманитарном базару, дошли су на идеју да прикупе пакете одеће, како би пружили помоћ онима којима је најпотребнија. Овог пута, пакете са одећом су добили најмлађи корисници Народне кухиње у Алексинцу.

– Алексиначка основна школа Љупче Николић је дошла на идеју током Хуманитарног базара који је организовала компанија „Грамер”, да донира одећу Црвеном крсту. Скупили смо око 10 пакета и планирамо да наставимо сарадњу у оквиру Ученичког парламента, и на нивоу школе – објашњава координатор ученичког парламента, Милица Јовановић.

Из Црвеног крста су веома захвални и дирнути овим гестом. Такође, објашњавају да је велики број корисника Народне кухиње, а додају и то да међу њима има чак 41 дете.

– Идеја је настала од стране ученика Основне школе Љупче Николић, а ми смо је радо прихватили. Акција је протекла успешно, а ми се надамо будућој сарадњи. Овој деци, која су корисници Народне кухиње је заиста потребна помоћ, а драго нам је да су се дечица активирала и пружила овакав вид помоћи – каже за наш медиј Јелена Петровић, сарадик Црвеног крста.

Иначе, из алексиначког Црвеног крста подсећају грађане на то да се испред ове организације налази контејнер за половну гардеробу и да сваки хумани грађанин може донирати гардеробу и у периоду када када су просторије ове организације затворене.  

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − four =