Изворне песме – добитна комбинација

Као и током протеклих 57, и овог пута, за време трећег дана Петровданског вашара одржана је Етно-културолошка манифестација „На Морави воденица стара”. Она је по 58. пут окупила певаче аматере и напунила трибине стадиона публиком.

Као што традиција налаже манифестација „На Морави воденица стара” почела је истоименом песмом, а част да отпева химну манифестације имао је Раша Павловић у пратњи чланова оркестра „Мађионичари”.

За време такмичарског дела програма публика је имала прилику да чује интерпретацију 13 најлепших народних песама, а свој суд о квалитету отпеваних нумера дао је жири у саставу мр Војислав Спасић, професор катедре за соло певање „ФИЛУМ” у Крагујевцу редовни члан Српске академије иновационих наука, Радош Раша Павловић, солиста Радио Београда и истакнути уметник, проф. Александар Станковић, професор ОМШ „Владимир Ђорђевић”, мр Марко Јеленић, професор ОМШ „Владимир Ђорђевић” и Александар Јеленић, члан Градског оркестра.

Након одслушаних нумера жири се није много двоумио и прво место је  доделио Зорици Славић из Прокупља, која је отпевала песму „Тешко је љубит тајно”. Друго место је заузела Милена Јаношевић из Мозгова, која је отпевала „Чије је оно девојче”, док је жири трећу награду и ваучер доделио Наташи Николић из Алексинца за песму „Гора јечи”.

− Срећна сам што сам ово доживела и што сам ја освојила прво место. Не знам да ли да кажем да сам скромна или нескркомна, али увек идем са вером у себе да ћу бити прва. Волим традиционалну музику и негујем. Расла сам са уз такву врсту музике. Сама чињеница да сам рођена на Косову, и просто је тада било тако се то певало. То је та музика. Апсолутно, када живите са том врстом музике и тако то заживи у Вама. То је љубав и онда креће та борба за очување традиције и те врсте музике − рекла је овогодишња победница.

Пре проглашења победника наступили су солисти Аца Илић, Биљана Јевтић и Чеда Марковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =