Изложба српског високогорца посвећена Хималајима

Изложба фотографија Александра Рашина „Небу под облаке – Моји Хималаји” биће отворена овог петка, 17. марта, у Арт галерији Дома културе. Поставка изложбе сачињена је од 25 колор фотографија великог формата на којима је представљен живот Непала, који је Рашин као вођа експедиција походовао десетак пута.

Лазаревчанин Александар Рашин, рођени Беранац, тренутно ради на позицији фоторепортера Електропривреде Србије. Вођа је новоосноване српске високогорске репрезентације и начелник Службе водича Планинарског савеза Србије.

Рашин је током дугогодишњег планинарског искуства имао прилику да фотографише планинске пределе на неколико континената. Он је један од ретких Срба који је прешао „границу смрти”, односно границу од 8.000 метара надморске висине. Попео се на хималајски врх Манаслу (8163 мнв), а на успону на Монт Еверест морао је да одустане неколико стотина пре циља. Поред поменутих, неколико пута је водио експедиције у Аргентину на чувену Аконкагву, потом ирански Дамаванд, амерички Денали, руски Елбрус, француски Мон Блан и турски Арарат.

Свечано отварање изложбе фотографија у Алексинцу заказано је за 18 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − ten =