Тек пола пољопривредних газдинстава пријављено за еАграр

На територији општине Алексинац има 4400 регистрованих пољопривредних газдинстава, од тог броја нешто више од 4000 је у активном статусу, а до сада се половина носиоца газдинства јавила на шалтер Трезора како би преузели параметре за свој еИД број што представља први корак за приступ платформи еАграр.

И остали пољопривредници који поседују паметне мобилне телефоне треба да оду на шалтер Управе за трезор и бесплатно преузму електронски идентитет (еИД). Овом приликом ће им радници на шаљтеру помоћи да инсталирају мобилну апликацију преко које ће активирати електронски сертификат на порталу eid.gov.rs.

Они пољопривредници који не могу да дођу до Алексинца имају или су имали прилику да активирају поменуту апликацију приликом посете саветодаваца из Пољопривредно стручне и саветодавне службе Ниш, који обилазе пољопривреднике у свим месним зајеницама на територији наше општине и упознају их са еАграр-ом.

Иначе, нови информациони систем еАграр, како је објашњено, уводи се у циљу модернизације и убрзања процеса уписа података, промене података у Регистру пољопривредних газдинстава као и одобравања и исплате подстицаја у пољопривреди. Подстицаји ће бити исплаћивани након доношења уредбе ресорног министарства, највероватније у априлу месецу, до када треба и приступити еАграру.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + two =