Изложба слика са колоније УЛУА: Инспирација Липовац и околина

Љубитељи ликовне уметности у Алексинцу и њихови гости имају прилику да до краја месеца у галерији Центра за културу и уметност погледају изложбу на којој је презентовано 25 радова са Девете ликовне колоније УЛУА (Удружење ликовних уметника Алексинац) и претходних колонија. Дела су углавном настајала инспирацијом уметника сликама које су видели у Липовцу и околини, месту где је и било окупљање аутора.

Изложена дела су рађена у неколико техника уље на платну, а неки су радили акварелним и акрилним бојама. А што се тиче мотива и ту постоји разноликост.

‒ Мотиви су препознатљиви. То су пејзажи Липовца и сама грађевина манастира Свети Стефан и остали мотиви који се свиђају учесницима колоније – каже Мирослав Миликић, председник УЛУА.

Својим радовима овог пута представили су се Златко Павловић, Филип Илиески, Милица Максимовић, Павле Насковић, Александар Лазаревић, Весна Димитријевић, Мирослав Миликић, Братислав Костић, Дејан Динић, Милан Вукобратић, Мирослав Пешић, Братислав Крстић и Мирољуб Токић.

Назив ове ликовне изложбе, која је у склопу обележавања Дана општине отворена 3. јуна, је „Срећа у даривањуˮ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − eight =