Изложба фотографија са десетог ПИП-а отворила фестивалске дане

Као и ранијих година Фестивал првоизведених представа прати и богат пратећи програм. Првог дана фестивала, пред сам почетак, традиционално је отворена Изложба фотографија са претходног Фестивала аутора Марка Миладиновића.

Приликом отварања изложбе о овим фотографијама и уопште о значају овог медија у свету позоришта, као и за овај фестивал говорио је доктор Миливоје Млађеновић.

− Добри обичаји се не мењају. Један је у Алексинцу установљен, да се пре отварања званичног такмичарског програма фестивала упре поглед у оно што му је претходило, да би као нека мала ретроспектива о магновенију једном лепом нас увек дочека Марко Миладиновић. А када се на овај начин то лепо све уобличи у овако једну децентну фотографију, онда заиста добијате један леп доживљај својих чула – сматра др Млађеновић.

Марко Миладиновић, обраћајући се присутнима, изразио је своју захвалност што је од самог почетка део организације овог фестивала који траје већ 11 година и што му је указано поверење да буде званични фотограф ПИП-а.

Поред ове изложбе, пратећи програм једанаестог ПИП-а чиниће и промоција збирке драма победника Фестивала ПИП „Других пет”, приређивача др Миливоја Млађеновића, изложба колажа „Правац позориште (док није касно!)”, ауторке Иване Савић, изложба позоришних плаката Ивана Мишића и промоција издања Стеријиног позорја. Ове године пратећи програм обогатиће и предавање Небојше Брадића на тему мјузикла у Мултимедијалној сали Алексиначке гимназије и Глумачке радионице Биљане Николић у Основној школи „Вожд Карађорђе”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × one =