Вечерас у пратећем програму: Представљање „Других пет”

Овогодишњи Фестивал ПИП, као што је било и претходних година, има и свој пратећи програм. Вечерас од 19 часова у Галерији Дома културе је промоција Збирке драма победника фестивала ПИП „Других пет”, приређивача др Миливоја Млађеновића.

Овим издањем Фестивал првоизведених представа наставља праксу објављивања драмских дела награђених на овој позоришној смотри. У књизи „Других пет” обухваћено је пет драмских текстова награђених у периоду 2017 – 2022. године.

Како истиче Млађеновић заједнички им је општи фон, постполитичка драма транзицијског смера, заинтересованост за проблематику друштва, а разликује их различита опсервација захваћена и у драмско дело транспоноване стварности. Ту се пре свега мисли на „Хипноза једне младости” Душана Ковачевића и „Јами дистрикт” Миње Богавац.

И остала три награђена дела имају своје специфичности. Одрастање и сазревање у драмама „Балава” Дуње Матић и „Флеке” Тијане Грумић се заснива на субјективном доживљају света. Алегорија, гротеска, црни хумор су најизраженији у делу „Фине мртве дјевојке” Мате Матишића.

Вечерас на представљању овог значајног издања и за сам Фестивал, говориће Милош Паовић, уредник програма Центра за културу и уметност Алексинац и др Миливоје Млађеновић, приређивач књиге.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + ten =