Изложба акварела Ирене Јовановић сутра у Дому културе

У Арт галерији Дома културе у Алексинцу сутра, 23. маја, свечано ће бити отворена изложба слика Ирене Јовановић под називом „Сан о пејзажу”. Ирена Јовановић је ликовна уметница из Зајечара и до сада је учествовала на двадесетак колонија и представила своје радове у више градова, а у Алексинцу ће се представити акварелима.

− У делима Ирене Јовановић видимо једну јединствену, а можда и нову форму пејзажног сликарства, које се својом формом и детаљима претвара у орнамент. Постизање акварела изведено је на врло интересантан начин, широком четком прављени су потези иза којих је остајала широка водом наквашена штрафта или потез неправилног облика такође направљен само водом, преко који су после, додирима четкицом са бојом, постизани полутранспарентни ефекти у виду мрља које се постепено шире и формирају специфичне облике које можемо видети на сликама. – казао је, између осталог, о радовима Јовановићеве Драган Николић, историчар уметности.


Ирена Јовановић, рођена је 1971. године у Зајечару, где живи и ради. Завршила је средњу ликовну школу у Нишу и Факултет Примењених уметности у Београду на смеру керамике. Имала је двадесетак колонија. Излагала је керамичке скулптуре, цртеже актова и кроки цртеже, апстракне цртеже – пастеле, колаже и аквареле. Пише поезију и окупила је свој женски поетски клуб „Влат” у Зајечару. Члан је УЛУС-а и УЛУПУДС-а, а једно време је била и члан ЗААРТ-а, док је постојао.


Отварање изложбе заказано је за 18 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + two =