„Бамби” није представа о смрти, већ о љубави

Седми Позоришни фестивал за децу у Алексинцу настављен је наступом ансамбла Малог позоришта „Душко Радовић” из Београда са представом „Бамби”, па је најмлађа алексиначка публика синоћ могла да ужива у представи рађеној по мотивима романа Феликса Салтена, а који су драматизовали Угљеша Шајтинац и Бојана Лазић, која је и режирала ову представу.

У другој такмичарској представи, која одудара од Дизнијевог цртаног филма, улоге доносе Недим Незировић, који је поглашен за глумца вечери, затим Душица Синобад, Маја Јовановић Спасојевић, Јелена Илић, Дамјан Кецојевић, Михаела Стаменковић и Никола Керкез.

Ова прича која малишане у први мах учи о животу, о суочавању са проблемима и на крају о смрти, после представе доводи до закључка да је ово ипак представа о љубави.

Вечерас, треће такмичарске вечери младој публици представиће се Битеф театар са представом „Могућност забављања код птица” по тексту Тијане Грумић, а у режији Николе Исаковића.

Како стоји у најави ове представе, текстописац нас подсећа да у свету није и не треба да буде човек у центру. Људи су само део природе која такође има своје право да расте, цвета, лети, пева, трчи, кљуца, па и да се забавља. Ова форма позоришта је и врло еколошка, јер је основна идеја да се као лутке и за сценографију већински користе већ постојећи предмети и материјали који су имали свој живот, историју и нека друга искуства, који су били део других представа и догађаја.

Представа је намењена за публику старију од 12 година.

Фотографије: Стефан Живковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 3 =