Иста овлашћења и наредне године

Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац и наредне године имаће исту улогу и радиће са истим овлашћењима, јер је на данашњој седници овог тела усвојен Нацрт Годишњег Плана рада за наредну годину који се много не разликује од ранијих.

У наставку заседања чланови Штаба су усвојили и План заштите и спасавања општине Алексинац који је добио сагласност Управе за ванредне ситуације у Нишу, а допис Алић Славољуба из Глоговице, коме се услед обилних падавина урушила стамбена зграда и коме је због тога угрожена вишечлана породица, враћен је надлежној инспекцији на дораду.

Штаб је упутио предлог Одељењу за комуналне и грађевинске послове да се следеће године ураде дренажни канали у оквиру путне инфраструктуре у Солунској улици у Прћиловици. Предлог је донет на основу службене белешке која је сачињена приликом теренског надзора када је дошло до поплаве више домаћинстава.

Два Захтева за надокнаду штете настале услед клизишта, становника Моравичке улице, су одбијена, а наложено је Одељењу за комуналне и грађевинске послове да ангажује судског вештака грађевинске струке који ће да процени зашто је дошло до урушавања објекта.

Такође, на овом заседању Штаба прихваћен је рачун Јавно комуналног предузећа „Комуналне услуге” за чишћење урушеног објекта и он ће бити измирен из текуће резерве. Одатле ће бити плаћен и рачун Црвеног крста Алексинац који је на основу ранијег Закључка Штаба обезбедио средства за несметани рад пункта за вакцинацију.

На крају је разматран и допис Електродистрибуције Ниш у коме се захтева редовно зимско чишћење саобраћајница како би радници овог предузећа што брже отклањали кварове, а Штаб је био становишта да се то већ ради у оквиру зимског одржавања путева.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + five =