Исправка: Ово је стални састав општинске изборне комисије

У медијским написима о именовању сталног састава Изборне комисије општине Алексинац дошло је до одређених непрецизности на шта је реаговала правна служба СО Алексинац. У нашим написима стоји да је одборничка група СНС предложила три члана и три заменика међу којима су и председник и његов заменик. Правна служба општинског парламента сматра да је правилније рећи да је одборничка група напредњака предложила председника и његовог заменика, као и два члана и њихове заменике.

Нетачно је у нашим медијским написима да је Мирослав Поповић из Алексинца предложен за заменика члана од стране самосталног одборника Славише Стевановића, већ је он кандидат одборничке групе СПС-ЈС. Тако да стални састав општинске изборне комисије чине председник и заменик као и два члана који су предлог одборничке групе СНС, Одборничка група СПС-ЈС је кандидовала два члана и три заменика, самостални одборници Иван Димић и Горан Ђокић су предложили једног члана и заменика, док је самостални одборник Славиша Стевановић кандидовао једног члана Комисије.

У општини Алексинац, на дан ступања Закона на снази, има 40.752 бирача у Јединственом бирачком списку и по закону овдашњу Општинску комисију чине председник и његов заменик, као и 6 чланова и њихови заменици. Законско ограничење је, да ниједна одборничка група не може да предложи више од половине чланова и њихових заменика.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 10 =