Испит положила 23 кандидата

За чланове Карате клуба „Шуматовац” јуче је у сали за борилачке спортове на Градском стадиону у Алексинцу одржано полагање испита за ученичка звања и појасеве.

Пред стручном комисијом, испите је положило 23 такмичара и такмичарки. Најмлађа кандидаткиња била је шестогодишња Калина Мојсиловић, а најстарија 37. годишња Милка Ђорђевић.

За жути појас (5. kyu) испит су положила 10 кандидата, и то: Милица Анђелковић, Јована Милошевић, Дуња Станковић, Матија Анђелковић, Милка Ђорђевић, Максим Стојановић, Мартин Ђорђевић, Мартин Урошевић,Војин Бошковић и Калина Мојсиловић.

Оранж појас (4. kyu) стекли су Лука Будурић и Хана Ранђеловић, а зелени (3. кyu) Лазар Дачић, Андријана Дачић и Михајло Митић.

Власници плавог појаса (2. kyu) постали су Лана Николић, Кирил Ристоски, Маша Марсенић, Ленка Раденковић, Ирена Бошковић, Димитрије Рајковић и Јефимија Стевановић, док је Миљана Влајић положила за браон појас (1. kyu).

− Сви кандидати су показали солидно знање, што је главни показатељ да се у клубу добро ради и да се подиже форма за престојећа такмичења, од којих је прво прекосутра у Крушевцу − каже председник Карате клуба „Шуматовац” Дејан Вуксановић. − Већ сада се зна да ће осам наших такмичара учествовати на припремама које ће се у јулу одржати у Сутомору, у Црној Гори. Надам се да ће се неко од њих наћи у најужем кругу репрезентативаца који ће наступати на престојећим међународним такмичењима, а то су Светско првенство у Токију, у Јапану, од 22. до 29. октобра, или на Европском првенству од 20. до 25. новембра у Порту, у Португалији − наглашава Вуксановић.

Фотографије: Карате клуб „Шуматовац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + eighteen =