За будуће средњошколце: У Биотехнолошкој школи пет профила по дуалном образовању

Биотехнолошка школа „Шуматовац” садашњим осмацима за школску 2024/25. годину нуди пет образовних профила по програму дуалног образовања. По овом програму образују се техничар хортикултуре, пекар, месар, цвећар-вртлар, руковалац пољопривредне технике, и сва понуђена занимања су дефицитарна на тржишту рада.

− Дуално oбразовање подразумева да се теорија учи у школи, а да се практична знања и вештине стичу код послодавца. Ово је сјајна прилика да се средњошколци упознају са светом рада, да уче кроз рад, али и да буду плаћени за сваки сат проведен код послодавца − поручују из ове образовне установе.

За учење кроз рад добиja се надокнада прописана Законом у нето висини од најмање 70 одсто минималне цене рада по сату, а уколико се ученик одлучи за занимање дефицитарно на тржишту рада добија и додатних 5000 динара месечно у трајању од девет месеци годишње, за сваку школску годину. 

Иначе, Биотехнолошка школа „Шуматовац” у наредној школској години уписује 90 ђака, од тога 29 се школују по дуалном програму. Упис је 1. и 2. јула ове године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × three =