Интересантан времеплов о великим љубавима наших великана

Велике љубави наших великана била је тема синоћне представе кабаретског типа „Љубавни времеплов”, коју су пред алексиначком публиком извели глумица Весна Станковић и музичар Владимир Прерадовић – Лорд.

„Љубавни времеплов” чине љубавне приче из два века, од 1800. до 2000. године, којом су обухваћене неке од најзначајнијих личности наше историје. Поткрепљене историјским чињеницама, анегдотама и занимљивостима, приче о љубавима наших великана попут Хајдук Вељка и Чучук Стане, Алексе Шантића, Војводе Мишића и Лујзе, Лазе Костића и Ленке Дунђерски, Десанке Максимовић, Милутина Миланковића па све до велике љубави Драгана Николића и Милене Дравић, допрле су до срца публике праћене поезијом и песмама које су их обележиле.

Драматизацију и режију представе потписује Весна Станковић, која нам је након представе открила мотиве да сачини овакав један комад.

− Ово доживљавам као једну врсту мисије. Да идем од места до места, од града до града и приповедам људима те дивне приче, да се мало подсетимо и неких песама и поезије, њиховог страдалничког живота, да се ту нешто исприча и што је било забавно и духовито, али исто тако потресно и животно значајно. Ја иначе волим историју, посебно историју наше земље. Ту има неких задивљујућих биографија, за које немамо прилике нигде ни да чујемо, ни да видимо, ни да прочитамо, а сматрала сам да треба и то је био неки мој мотив за ову представу – казала је глумица, у разговору за наш портал. 

На позорници, на клавиру и својим милим гласом глумицу Весну Станковић пратио је музичар Владимир Прерадовић – Лорд који је својим досеткама, овом комаду дао и комичан карактер. Њихову сарадњу на реализацији ове представе Весна оцењује као изузетну.

− Он је озбиљан уметник. Он није само певач и пијаниста, већ он и компонује, пише поезију, продуцира, поред клавира свира и гитару. Он је заиста један прави артиста – сматра глумица.

Вечерас на програму „Позоришта у септембру” је још једна представа кабаретског типа. Глумци Раде Марјановић и Тања Бошковић одиграће комад „Добро дошли у кабаре”, који чини скуп најбољих и најатрактивнијих нумера из представа „Добра стара времена”, „Дођи у кабаре”, „Боемско вече”, „Сунчани кабаре”, које је Pаде Марјановић осмислио и извео у последњих 15 година.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − ten =