Инспекција у кадровским проблемима, потребни нови инспектори

Рад општинских инспекцијских органа је све чешћа тема и за скупштинском говорницом. Поједини одборници који припадају владајућој већини су толико оштрих критика изрекли на рад ове службе, да би им позавидела и малобројна опозиција у општинском парламенту.

С друге стране, председник општине Алексинац Далибор Радичевић сматра да чим се толико прича о инспекцијским органима, да је то на неки начин и показатељ да су они активни. Он међутим, не негира да постоје одређени кадровски проблеми, због одласка у пензију и других околности.

 − Када причамо о инспекцијској служби и критикама које дођу на рачун инспекцијске службе, то је добар знак да иснпекцијска служба ипак ради. Циљ инспекције није кажњавање суграђана, него да сви радимо, не по неком шаблону, него да поштујемо законске оквире и испуњавамо своје обавезе нас као појединаца. Инспекцијска служба у самој општини Алексинац има тренутно проблема због тога што нам је пар радника отишло у пензију, један радник је нажалост преминуо, а до инспектора се не долази баш лако преко ноћи – објашњава тренутну ситуацију први човек локалне самоуправе.

Председник Радичевић најављује кадровско јачање службе, што би на неки начин био и предуслов још ефикаснијег њеног рада.

− Имамо људе који су већ кренули да раде. Једног радника смо пребацили у инспекцијску службу, али ћемо у сваком случају барем још два радника морати да примимо, како би инспекцијска служба могла да ради свој посао брзо и одговорно, онако како треба. Напомињем, када имамо притужбе на рад инспекцијске службе, значи да ипак нешто раде и пишу неку врсту казне – завршава наш саговор.

Они који су најгласнији у критикама сматрају да је већи проблем што инспекција углавном ради по притужбама, а слабо покреће процесе против оних који, очигледно, угрожавају комунални ред и угрожавају животну средину.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + nineteen =