IN MEMORIAM: Славиша Крстић, одлазак бившег председника општине и народног посланика

У суботу је после дуге и тешке болести преминуо Славиша Крстић, дугогодишњи функционер Општине Алексинац, председник Скупштине општине Алексинац деведесетих година прошлог века и народни посланик у Народној Скупштини Републике Србије у три мандата, од 1992. године па све до јануара 2001. године.

Рођен је 20.08.1957. године у селу Кравље. Основну школу завршио је у Алексинцу, као и гимназију. Након завршене гимназије уписује Економски факултет у Нишу, где дипломира 1983. године. Исте године почиње да ради у СО Алексинац у Одељењу за привреду и финансије. 

Од стране Скупштине 1990. године именован је за секретара за привреду и финансије. На том месту остаје до 1992. године. Са тог места одлази на место председника СО Алексинац. Отприлике на половини свог трећег мандата, крајем децембра 1998. године подноси оставку на ово место. 

Упоредо са овим функцијама, дакле у периоду од краја 1992. године па све до јануара 2001. године проводи и на месту народног посланика у Народној Скупштини Републике Србије у три мандата. На ову функцију је биран први пут након парламентарних избора одржаних  децембра 1992. и јануара 1993, други пут након парламентарних избора одржаних децембра 1993. и јануара 1994. и задњи, трећи пут након парламентарних избора одржаних крајем јула 1997. године. 

После тога, постаје буџетски инспектор у оквиру општинске управе. 

Био је члан Савеза комуниста, а након тога постаје члан СПС-а, од самог њеног оснивања. 

У његово време је основана Виша васпитачка школа у Алексинцу, тржни центар-зелена пијаца у Алексинцу, тржни центар у Житковцу, долази до уређења корита реке Моравице. Пијаћа вода је доведена од до Житковца, Адровца и Прћиловице. Завршена је фабрика ЕИ-ПАК. Направљена је нова школа у Суботинцу, реновиране су школе у Мозгову и Доњем Крупцу, надограђен је спрат школе у Житковцу, направљена је фискултурна сала у Грејачу. Направљена је црква у Љуптену, започета црква у Житковцу.

Славиша Крстић биће сахрањен данас, 4. децембра, у 13 часова на Старом гробљу у Алексинцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 − 2 =