Игра и песма ориле се Моравцем

Домаћин треће такмичарске вечери Михољских сусрета села синоћ је било село Моравац, а њима у госте пристигли су чланови ансамбла Културно-уметничког друштва „Дејан Јовановић Деша” из Тешице, док су своје ручне радове приказале чланице Удружења жена „Супер жене” из Тешице.

Како традиција налаже, програм је кренуо здравицом коју је говорио Давид Динић, а након тога су се на бини тамошњег Дома културе смењивали игра и песма.

Чланови КУД -а „Дејан Јовановић Деша”  прво су извели игре из Понишавља, а затим је млађа група одиграла игре из околине Сићева. Како програм Михољских сусрета села обухвата оне сталне тачке, а то су народна игра, песма, затим здравица, народни обичаји и све оно што чини фолклор једног народа, приказан је народни обичај – рад на њиви.

Наравно, где је игра ту је и песма. Песму „Заспо Јанко” извеле су Сања Илић и Магдалена Цветковић, а у пратњи на фрули Давида Динића који је и на крају програма извео Тикино коло.

Током ове вечери највећу пажњу и одушевљење публике изазвао је сплет влашких игара који су извели старији чланови овог куда.

Након завршетка програма, публика, а и учесници, послужили су се домаћим ђаконијама које су припремиле „Супер жене” из Тешице.

Програм Михољских сусрета села вечерас се сели у Корман, а у тамошњем Дому културе од 20 часова наступиће Културно-уметничко друштво „Младост” из Житковца, док ће своје рукотворине изложити чланице Етно удружења Корман.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − four =