Jовановић: Још четири клуба у Општинској лиги

Претпрошле среде, какосмо већ објавили, одржана је Изборна скупштина Фудбалског савеза општине Алексинац, на којој је за председника изабран Милан Јовановић који и и до сада обављао ову дужност.

Са старим-новим председником разговарали смо о томе како су протекле изборне активности, као и о досадашњим резултатима и плановима за будући рад.

У каквој атмосфери су протекли избори на подручју Фудбалског савеза општине Алексинац?

− Изборне активности смо организовали у складу са правилима и роковима које је прописао Привремени орган Фудбалског савеза Региона источне Србије. Избори су најпре окончани у струковним организацијама тренера и судија, а пре нешто више од недељу дана уследила је и Изборна скупштина Фудбалског савеза општине која  је одржана у више него коректној атмосфери у присуству 36 од укупно 37 делегата. Са задовољством истичем да сам за председника изабран без иједног гласа против, што значи да сам добро радио у последњих годину и по дана.

Каквим се резултатима можете похвалити?

− Када је реч о актиностима у претходном периоду, са задовољством истичем нашу Општинску лигу која је била једна од најјачих у Нишаском округу, а можда и на нивоу РИС-а. Радује податак да је финалну утакмицу Купа на Градском стадиону у Алексинцу између Напретка и Мораве пратило готово хиљаду људи, док је у Корману где су ривали били Слога и Напредак из Крушја, у мечу  који је одлучио првака Општинске лиге, било око 600 људи. Драго ми је што је тим Сврљига освојио шампионску титулу у Окружној лиги и постао члан Зоне Центар. Овакви резултати утицали су и на повећано интересовање за бављење фудбалом у неким срединама, тако да ћемо у новом првенству Општинске лиге имати још четири екипе: из Доњег Сухота, Моравца, Вукашиновца и Краљева. Треба истаћи и успех Школе фудбала Вукови која је освојила прво место у Пионирској лиги Града Ниша. Вукови ће у новом првенству први пут имати и кадетску селекцију која ће се такмичити одговарајућој лиги РИС-а. Ово је прилика да истакнем и Клуб малог фудбала Брђанка који ће у новом шампионату, осим сениорске, имати и екипу младих фудбалера до 19 година који ће се укључити у такмичење на нивоу Региона.

Планови до краја мандата?

− Што се тиче наредног четворогодишњег периода, желимо да унапредимо оно што смо до сада урадили и изградили. Жеља нам је такође, да као и до сада помажемо клубовима, дарујући им спортску опрему. Уз то, покушаћемо да „пробудимо” клубове који су регистровани, а имају статус мировања у  Агенцији за привредне регистре. Ту, пре свега, мислим на Победу из Јаковља, Дражевац и Јединство из Грејача. Уколико буде могуће, покушаћемо да оформимо и лигу млађих категорија на територији наше општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − five =