И „рудариˮ на Меморијалу „Играјмо за 16ˮ

Екипа пионира Фудбалског клуба Рудар 2016 са Алексиначког Рудника, предвођена председником клуба Дарком Николићем и тренерима Александром Земљаком и Стефаном Петровићем, учествовала је на 24. Меморијалном турниру Радио-телевизије Србије „Играјмо за 16ˮ који је јуче одржан на београдској Ади Циганлији.

– Ово је друга година заредом како спортисти са подручја наше општине учествују на турниру који се организује у знак сећања на 16 радника РТС-а који су страдали у бомбардовању НАТО пакта 1999. године. Лане су на меморијалу учествовали спортисти из Опште болнице и екипа петлића из нашег града, а ове године избор је пао на малишане са Рудника – каже за наш портал Сузана Турк, председница Рукометног клуба Алексинац и захваљује на позиву за учешће на турниру члановима Организационог одбора меморијала, Сандри Јоксимовић и генералном секретару Рукометног савеза Србије, Светозару Станковићу.

На турниру је учествовало 18 екипа које су чинили малишани рођени 2010. године. Екипа Рудара 2016 одмерила је снаге са Палилулцем, Обреновцем, Црвеном звездом и екипом РТС-а састављеном од деце запослених у РТС-у. Истини за вољу, „рудариˮ нису осетили сласт победе, али је то за ову причу мање важно.

– Организација турнира је била феноменална, а најважније у целој причи је да су наша дечица била срећна и задовољна. И за њих и за нас ово је догађај који ће нам остати у најлепшој успомени, поготово утакмица против Црвене звезде – каже један од тренера Рудара 2016, Александар Земљак.

Одлазак наших младих фудбалера на турнир „Играјмо за 16ˮ помогли су Општина Алексинац и Установа за одмор и рекреацију деце „Липовацˮ.

Фотографије: Приватна архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × three =