И ове седмице председник код пољопривредника

Председник општине Далибор Радичевић је, данашњом посетом плантажи ароније „Милошевић” у Моравцу, наставио обилазак пољопривредних газдинстава са подручја општине Алексинац са циљем да чује мишљења власника о унапређењу ове производње и о евентуалним њиховим проблемима који се односе на функционисање локалне самоуправе.

Председник Радичевић је изразио задовољство што се нашао у породичном газдинству Милошевића који су кренули да се озбиљно баве производњом и прерадом ароније, нагласивши да је прерада тих производа оно што би требало више да буде заступљено на подручју општине.

− Сусрео сам се младим човеком који се бави пољопривредом и живи од тог рада. Упознао сам се и са неким од његових проблема у обављању те делатности. Ту су, пре свега, како је домаћин казао, проблеми око неадекватног напона електричне енергије. Пробаћемо у сарадњи са ЕПС-ом да видимо шта може да се уради, како да овим људима струја не буде препрека у унапређењу њихове производње − казао нам је први човек алексиначке локалне самоуправе након што је са домаћином обишао део плантаже.

Власник плантаже ароније у Моравцу, који се бави органском производњом и прерадом ароније на традиционалан начин, Никола Милошевић је председника дочекао у друштву својих родитеља и малолетног сина. Он је председника Радичевића информисао о његовим искуствима са гајењем ароније, и упознао га са производним асортиманом.

Никола је, такође, казао да је веома задовољан што их је посетио први човек Општине и што је могао да му представи своје газдинство, оценивши као добру и лепу иницијативу председника да обиђе пољопривреднике.

− Имамо малих проблема са струјом и било би лепо да се то реши. С друге стране, реално, можда то није тако једноставно. Битно је да смо се упознали и мало попричали, па видећемо − казао је овај домаћин након сусрета са председником.

Почетком недеље председник Радичевић, у пратњи председника Савеза пчелара Србије др Родољуба Живадиновића и руководиоца Одсека за пољопривреду Оппштине Алексинац Слађане Милетић обишао је пчелињак пчелара Срђана Станојевића у селу Грејач. Према објави на званичном општинском сајту, Станојевић пчелари са 200 кошница и по броју кошница је највећи пчелар на територији наше општине.

Фотографија преузета са Фејсбук странице Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =