Рукометаши декласирали Сврљижане

После двонедељног одлагања због недостатка судијских  парова и других проблема, минулог викенда стартовало је првенство рукометаша у Првој лиги – Исток, где се такмиче и рукометаши РК Алексинац.

На старту новог шампионата они су јуче у овдашњој Хали спортова одмерили су снаге са реактивираном екипом Прогреса из Сврљига. Сврљижани су доживели апсолутни дебакл; поражени су са 36:18 (19:8).

‒ У суштини могу бити задовољан резултатом и односом према игри, мада ова утакмица не може бити мерило и ја сам ту чињеницу момцима предочио ‒ каже за наш портал тренер Владан Стошић. – У односу на прошлу годину, наступили смо са потпуно новом екипом. Из прошлогодишње поставе остала су два-три играча, па ће требати времена да се тим усклади и усагласи, да укомпонујемо игру у нападу и игру у одбрани, као и полуконтру и контру. И, ако тако буде, биће добро ‒ вели наш саговорник.

Највише голова за алексиначки тим постигли су Милош Нисић и Немања Ристић. Они су се по шест пута уписали у листу стрелаца, а по пет голова дали су Братислав Милановић, Антоније Бојовић и Марко Златановић

У наредном колу изабраници тренера Стошића играће у Књажевцу против Ариф Књаза 1957.

Фото: РК Алексинац

АЛЕКСИНАЦ – ПРОГРЕС 36:18 (19:8)

Хала спортова, Алексинац. Судије: Марко Митић, Адриана Миљковић (Лесковац). Седмерци: Алексинац 3 (3), Прогрес 3 (1). Искључења: Алексинац 4, Прогрес 8 минута.

АЛЕКСИНАЦ: Јовановић, Нисић 6, Живановић 1, Ристић 6, Стефановић 1, Тривунац 3, Мирчић, Митровић, Милановић 5, Ивановић, Пекас 2, Миљковић 2, Бојовић 5, Златановић 5, Илић.

ПРОГРЕС: Никодијевић, Ћирковић 6, Васић 2, Рајковић, Петровић 2, Јелић 2, Стевановић 3, Стаменковић, Павловић 3.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − four =