И Алексинчани заслужују свој лексикон: Припрема се публикација о значајним именима Алексинца

У просторијама Дома културе данас је одржан састанак иницијативног одбора за израду Алексиначког лексикона, публикације којом би требало да се у писаној форми на једном месту окупе биографије свих значајних људи из Алексинца, који су овде рођени или су провели један део радног века. Састанак је сазван на иницијативу професора музике Томислава Братића.

̶ Мислим да ова средина заслужује да се на једном месту сакупе биографије и сви други подаци, пре свега, у вези са људима у култури, а то може да се прошири и на све остале области у овом граду. Ниш је направио енциклопедију, Нови Сад такође, па мислим да и Алексинац може да има сличну публикацију. По мени, то би требало да буду људи из различитих области које би та књига обрађивала и за сваку ту област требало да се направи редакција, да се по један човек задужи за позориште, за ликовну уметност, за музику, за науку − рекао је професор Томислав Братић. 

На данашњем састанку одлучено је да се за сада крене са припремом из пет поменутих области, и да се за наредни састанак направе упитници којима ће се предлагати личности за овај својеврсни лексикон. Наредно окупљање заказано је за крај идућег месеца.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =